Expertis på tur

Sanna fiskehistorier

Publicerad

När fiskeskribenten, flugbindaren, kastvirtuosen och spöbyggaren slår sina kloka huvuden ihop kan det aldrig bli fel – eller hur? Det här numrets sanna fiskehistoria berättas av en av dem. Vem av dem som ger oss den nakna sanningen får man dock räkna ut själv.

Det ligger en ort ort i västra Norge där tystnad råder under stora delar av året. Fest och glam hör till sällsyntheterna. Aldrig ser man invånarna klä ut sig i färgsprakande maskeradkostymer. Aldrig bryts lugnet av högljudda karnevalståg.

Det finns dock en återkommande händelse som kompenserar för denna brist. Den inträffar varje år i augusti, då skratt och glada leenden bryter fram i de lokala metarnas ansikten. All verksamhet avstannar när de fyra svenska flugfiskarna går gatan fram. Det är fiskeskribenten, spöbyggaren, kastvirtuosen och den välrenommerade flugbindaren. Deras västar är piercade av high tech-prylar man inte trodde fanns. De går på kafé och restaurang i sina vadare som om det vore dansskor. De påminner om fyra överlastade julgranar på gummifötter, och de bär på en utrustning med vilken hela den lokala fiskeklubben skulle kunna fiska – samtidigt.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera