Snart är vi där! Foto: Anders Nicander

Experternas bäst tips inför havsöringpremiären

Publicerad Senast uppdaterad

Med bara en vecka kvar till havsöringpremiären på Västkusten så snackas det havsöringfiske överallt. Det är inte utan att man känner att man måste få tid till att gå igenom grejerna och kanske unna sig ett nytt spö eller fylla på i flugasken eller i beteslådan. Här kommer ett gäng tips som även om de hörts förr är lika heta inför årets premiär.

Ulf Börjesson
– Våga prova nya platser! Allt för många åker till de ”kända” platserna. Kolla vind, vattentemperatur och Google maps. Idag finns det öring längs hela kusten och det finns ingen orsak att trängas. Ytterligare ett tips är att våga hänga en liten märla i en kort tafs i krokböjen på huvudflugan. Är det klart vatten så är många gånger en mindre fluga det som behövs.

Mattias Drugge
– När du vet var du ska fiska så glöm aldrig att ringa den lokala fiskebutiken, där duggar senaste skvallret ofta tätt. Annars fiskar jag gärna sydvända vikar där vinden legat på några dagar. Jag söker öringen på allt från traditionella leopardbottnar till ”badkar”, alltså kustnära djuphålor som bildats av vind och vågor. Min flugask, även kallad ”retroasken” innehåller allt från hederliga kustmönster som Juletraet och Magnus till transparenta räkimitationer.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera