Annons: Sponsrat innehåll

Fäst det lilla ekolodet i linan och kasta ut – snabbt och enkelt får du koll på strukturer, djup och fisk

Ekolod – direkt på linan

Publicerat Senast uppdaterad

Det är Garmin som återigen har skapat en spännande produkt för den moderna sportfiskaren. Med det lilla smidiga ekolodet STRIKER Cast kan du som fiskar från land, från kajak eller från en båt utan marinelektronik, lokalisera de bästa fiskeplatserna. Du fäster STRIKER Cast i linan, kastar ut och får en trådlöst överförd bild till din smartphone eller surfplatta.

Sött, salt, grunt och djupt vatten
Hur många gånger har du fiskat längs stranden på en kuststräcka, i en sjö eller en älv och önskat att du hade haft ett ekolod som kunde ge dig bilder av vattnet?
STRIKER Cast fungerar både i saltvatten och sötvatten, eller från isen. Det lilla ekolodet fungerar på både grunt och djupt vatten – från mindre än 0,6 meter till djup på hela 45 meter. Ekolodsdata och vattentemperatur förs över trådlöst på ett avstånd upp till 60 meter, så du kan alltså kasta långt och bilda dig en uppfattning om hur det ser ut under vattnet där ute.
Du får en traditionell ekolodsbild i 2D och kan ställa in allt från blinklodslägen för isfiske till räckvidd, känslighet, förstärkning och så vidare. Du kan själv lägga in fiskikoner för att få mer realistiska bilder av fiskar och djupkurvor direkt i appen. Det lilla ekolodet är kompatibelt med både Apple- och Android-enheter.

I detta Youtube-klipp på Garmin STRIKER Cast kan du se en snabb överblick på hur det fungerar.

Gör egna sjökort
Använder du versionen som har inbyggd GPS kan du skapa dina egna HD-sjökort med hjälp av mjukvaran Quickdraw Contours, som är ett kostnadsfritt och användarvänligt verktyg. Enkelt förklarat så samlas all data in i STRIKER Cast-appen och du kan ladda upp och hämta ännu mer Quickdraw Contours-data som andra användare sparat i Garmins Quickdraw-community.

Tålig och robust
STRIKER Cast är tillverkad i ett tåligt lättviktsmaterial. Du rekommenderas att använda en fiskelina som klarar en vikt på 9 kilo (20 lb) eller mer. Den har en robust design med ett internt batteri. Batteritiden är runt tio timmar mellan laddningarna, beroende på hur ekolodet används. Det smarta är att STRIKER Cast automatiskt sätts på när den flyter i vatten och stängs av då den inte är i kontakt med vatten.

STRIKER Cast finns nu i två versioner: STRIKER Cast GPS som har ett rekommenderat cirkapris på 2 199 kronor och STRIKER Cast (utan GPS), med ett rekommenderat cirkapris på 1 699 kronor. Kanske är det här den perfekta julklappen du letat efter – till dig själv eller till någon fisketok du bryr dig om.

Mer information får du från Garmin Sverige.