Prispallen från det första Svenska Mästerskapet i abborre. Foto: Privat

Bucklan i skyn – här är de första svenska mästarna i abborre

Publicerad Senast uppdaterad

Sverige, vi har ett resultat. Krutröken har skingrat sig på Norasjön och det står klart vilka som är de första svenska mästarna i abborre.

Många var kallade, 30 tog sig till final, men överst på prispallen ryms det som vanligt bara ett lag. Och det laget i detta fall var Swedish Perch Mafia. Nu kan de alltså titulera sig svenska mästare i åtminstone ett år.
Medlemmarna är Tobbe Olsson, Christian Höglund och Simon Schörling, och de vann på totalt 200 centimeter med sina fem längsta abborrar.

Det bör dock tilläggas att de stora abborrarna inte ville vara med på SM .
– Nej, det var trögt och inte alls så bra som det brukar kunna vara på Norasjön, även om det såklart var ett gäng över 40 centimeter, berättar Sebastian Veiksaar i arrangörsstaben.

Hur vill du sammanfatta SM i övrigt?
– Allt har gått bra. Den enda dramatiken var när ett av teamen råkade ladda ur sitt batteri, men det hann lösa sig också. Nu ser vi fram emot nästa helg när det första kvalet inför nästa års SM börjar i samband med Swedish Perch Tournament, hälsar Sebastian Veiksaar.

Silvermedaljörer på Norasjön blev Team One More Bait (Armin Nadarevic, Izet Nadarevic, Nermin Sakonjic) med 188 centimeter och bronsmedaljörer Team Högvarv/Millerods (Niklas Pettersson, Austin Johnson, Robert Klarström) på 173 centimeter.
Grattis till alla medaljörer säger vi på Fiskejournalen. Alla resultat hittar ni här!