Häng med på Braxit!

Braxen och sarv – två vita rökare på menyn

Publicerad Senast uppdaterad

I kategorin ”Laxen i stället för braxen” hämtar vi denna gång inspiration från fiskeprofilen Lubbe Pytel senaste verk. Här serveras det vita rökare på bordet.

Jodå – sarv och andra vitfiskar går alldeles utmärkt att röka. Foto: Från filmen Äta vitfisk.

Allt fler aktörer vill lyfta de svenska vitfiskarna som maträtt, och någon som sannerligen går i täten för detta är fiskkonservator Lubbe Pytel.
Nu finns hans andra del av filmserien ”Äta vitfisk” på Youtube. Skådeplatsen är Lasse Tönnings hemmaplan Lasseland, där de röker närproducerade vitfiskar i form av braxen och sarv.

Som vanligt när det handlar om Lubbe Pytel så blir det matnyttig kunskap blandat med humor. In och titta själva – det kanske kan inspirera till rökt mört som söndagsmiddag?