Annons
![Häng med på Braxit!](https://image.nyheter.fiskejournalen.se/1382326.webp?imageId=1382326&width=960&height=720&format=jpg)
Braxen och sarv – två vita rökare på menyn
I kategorin ”Laxen i stället för braxen” hämtar vi denna gång inspiration från fiskeprofilen Lubbe Pytel senaste verk. Här serveras det vita rökare på bordet.
![Jodå – sarv och andra vitfiskar går alldeles utmärkt att röka. Foto: Från filmen Äta vitfisk.](https://image.nyheter.fiskejournalen.se/1382345.webp?imageId=1382345&width=960&height=720&format=jpg)
Allt fler aktörer vill lyfta de svenska vitfiskarna som maträtt, och någon som sannerligen går i täten för detta är fiskkonservator Lubbe Pytel.
Nu finns hans andra del av filmserien ”Äta vitfisk” på Youtube. Skådeplatsen är Lasse Tönnings hemmaplan Lasseland, där de röker närproducerade vitfiskar i form av braxen och sarv.
Annons
Som vanligt när det handlar om Lubbe Pytel så blir det matnyttig kunskap blandat med humor. In och titta själva – det kanske kan inspirera till rökt mört som söndagsmiddag?