Där satt den! Årets största gädda hittills togs på jerk från land i iskallt vårvatten. Foto: Jacke Stenlund

Årets största gädda!

Publicerad Senast uppdaterad

I dag fångades den största kända gäddan för året. Den 127 centimeter långa madamen föll för en Savage Gear Freestyler och vägde hela 17,74 kilo! – Jag är så lycklig just nu, säger fångstmannen Jacke Stenlund.

Jacke Stenlund har haft ett bra vårfiske med flera fina spinngäddor. I förrgår tog han en 11-kilos på en 17 centimeters Savage Gear Freestyler i färgen Golden Ambulance, så betesvalet i morse var givet när han traskat ner till samma vik.

”når vågen visade 17,74 kilo så skrek jag bara rakt ut”

– Jag hade inte fiskat särskilt länge innan det kom ett tungt hugg på precis samma kvadratmeter. Jag trodde först at det var samma fisk. Vattnet var kallt så fisken höll sig ganska lugn, och jag kunde få in den till land utan större problem. Jag var ensam och fick ta den med ett gälgrepp, och när fisken kom upp ur vattnet såg jag att den var riktigt stor! Jag säckade fisken i vattnet och ringde min kompis som kom direkt från jobbet. Tillsammans vägde och mätte vi den, och når vågen visade 17,74 kilo så skrek jag bara rakt ut. Vilken otrolig känsla, berättar Jacke.

Foto: Jacke Stenlund

Längden fastställdes till 127 centimeter och bukmåttet var 64 centimeter. Fisken återfick friheten och gav sig av med några några kraftiga stjärtslag.

– Mitt gamla personästa var på 14 kio och jag har länge satsat på en 15-kilos. Att jag nu får en på över 17 känns helt otroligt!

Vi tackar för rapporten, lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman