Sofia Nylander med en fin 100-klubbare.

Anmäl din gädda till 100-klubben!

Publicerat Senast uppdaterad

Sommartid är fisketid för många. Även 100-klubben dundrar på ordentligt under semestertiderna.
En av våra idoga fiskare som anmäler gäddor är Sofia Nylander. Så här berättar hon om den här 103 centimeter låga gäddan som placerar henne någon placering upp i Meterligan. Meterligan deltar du förstås automatiskt i när du anmäler en gädda till 100-klubben.

– Det har varit trögt gäddfiske den här sommaren, så den här kvällen inleddes med jiggande efter abborre. Ingen större nappade, så vi riggade om till trolling efter gädda. Ganska omgående högg den här på en Savagegear Line Thru Trout. Min svägerska Jane från Singapore lyckades tre veckor tidigare ta samma gädda på samma bete när vi tog ut henne på en guidad fisketur.

Återutsättning fungerar tydligen utmärkt för Sofia och hennes vänner. Gädda högg i Ljungan den 18 juli.

I Meterligan har fjolårssegraren, den omutliga gäddjägaren från Piteå, Nicklas Hallnor seglat upp i en ganska betryggande ledning. Med nästan 5000 centimeter gädda totalt har han nu passerat Hampus Pacholik, som startade så snabbt med sina många trollingturer på Vänern.
Norra Sverige är över huvud taget mycket väl representerat i statistiken. Både fyran och femman är bosatta i Arjeplog.

Ska någon kunna hota Hallnor? Och hur många meter gädda ska han få ihop i år? Häng med i 100-klubben. Missa inte heller våra specialevent som vi presenterar på 100-klubbens hemsida inom kort.
1
4953 cm
Nicklas Hallnor
Piteå
2
3277 cm
Hampus Pacholik
Kil
3
1720 cm
Jörgen Carlsson
Mora
4
1621 cm
Viktor Sundkvist
Arjeplog
5
1612 cm
Magnus Ranberg
Arjeplog

Anmäl din fisk till 100-klubben HÄR!