Annons: Sponsrat innehåll

ActiveCaptain-appen gör båtupplevelsen vassare

Publicerat Senast uppdaterad

Ett sommartips till dig som är till sjöss och använder Garmins användarvänliga och effektiva marinelektronik är att ladda ner den kostnadsfria ActiveCaptain-appen. Med ActiveCaptain blir det ännu enklare att köpa kartor och sjökort, synkronisera dina rutter och uppdatera plottern. Du får helt enkelt en ännu bättre, roligare och säkrare upplevelse till sjöss. Helt utan kostnad.

Med den här smarta appen kan du planera ditt fiske, eller din båttur, i land. Att vara uppkopplad med möjligheten till tjänster och hjälp blir viktigare och viktigare för de flesta som åker båt. Den här heltäckande appen håller dig uppkopplad till dina elektroniska enheter och kartor från Garmin. Var du än befinner dig får du obegränsad tillgång till dina kartor, och har möjlighet att köpa nya kartor och sjökort samt får åtkomst till Garmin Quickdraw Contours.

Du ansluter och synkroniserar appen med dina Garmin-enheter och sedan är det bara att köra igång.

Mycket användbart verktyg

En som använt och verkligen utnyttjat ActiveCaptain-appens finesser och möjligheter är Thorbjörn Buch. Han berättar lite om varför han använder ActiveCaptAin-appen:
– Jag fiskar i många olika insjöar och det blir naturligt att använda Garmins kartritning Quickdraw och då finns det en community där man delar med sig av inspelad data. Så ActivaCaptain är perfekt för att dela data samt att hålla mina områden uppdaterade – allt går automatiskt. Jag använder den också för att spela in klipp, som hjälper mina medfiskare, om de skulle behöva hjälp med inställningar. Och skulle jag ha råkat glömma att uppdatera loden, så sköter jag detta via appen på sjön. Mycket smidigt!

Perfekt för planering och hjälp

Thorbjörn berättar också om hur appen har hjälpt honom mycket vid fiske i nya vatten:
– Jag laddar hem kartan över sjön till appen och jag kan sitta hemma och studera kartan i lugn och ro i förväg. Det sparar väldigt mycket fisketid och jag blir mer effektiv i mitt fiske. Har du ett köpt sjökort så kan du öppna det även i appen så klart. Och finessen med att kunna spela in klipp är också väldigt roligt. När man fiskar med LiveScope får man se så många häftiga sekvenser som nu blir enklare att dela med sig. Eller om man får något problem så är det oerhört praktiskt att kunna spela in och dela med sig av ett klipp och få hjälp.

Här kan man se hur det kan se ut i Thorbjörns ActiveCaptain-vyer. Han väljer ut region där han vill gå närmare och titta på fakta och förutsättningar. Enkelt styr han allt via smartphone eller surfplatta.

Smarta tips

– Ett tips är att ställa in djupkurvor så att de får samma färg i appen och ekolodet. Jag har märkt att många glömmer bort, eller missar att man kan göra det. En annan bra sak att komma ihåg är att det inte kostar något att rita kartor och dela med andra via appen. Den här appen är suverän eftersom den också ger väldigt god överblick över vad som är uppdaterat och inte på din utrustning.

Funktioner som hjälper dig

  • OneChart – Du hittar, köper eller uppdaterar kartor och sjökort från OneChart-butiken med din mobila enhet när som helst.
  • Smarta aviseringar – Håll dig uppkopplad och ta emot samtal, meddelanden och så vidare på plotterns skärm medan din smartphone är säkert undanstuvad.
  • Trådlösa uppdateringar – När appen har parats ihop med plottern kan du överföra programuppdateringar trådlöst.
  • Styr din plotter – Visa och styr din plotter med hjälp av din smartphone eller surfplatta var som helst på båten (gäller GPS-MAP).
  • ActiveCaptain Community – Andra användare tipsar dig! Du får tillgång till den senaste informationen om marinor, inrapporterade faror och annat i just dit område.
  • Planering– Skapa, spara och överför rutter och waypoints mellan appen och plottern utan några knapptryckningar.
  • Mobile Quickdraw Community – Enkel upp- och nedladdning av de senaste QuickdrawTMContours-sjökorten och kartorna som skapats av andra båtägare i gruppen.
  • Synkronisering av användardata – Automatisk synkronisering av markerade waypoints och rutter mellan app och plotter.

Säkrare och bättre med hjälp från andra fiskare

Gör som Thorbjörn Buch och ladda ner ActiveCaptain-appen i dag. Den finns att hämta i både Appstore och Google Play. Gå sedan med i ActiveCaptain Community där massor av användare delar med sig av sina erfarenheter. Läs mer här!
Med andra fiskares och båtfolks råd och idéer sparar du pengar och tid, men får också tips som gör livet till sjöss säkrare och enklare. Du registrerar enkelt ett helt kostnadsfritt konto, där du själv också kan bidra med dina egna lärdomar och upplevelser.

Mer information får du hos närmaste återförsäljare av Garmins produkter och på www.garmin.se