Pierre Hallin med monsterlaxen från Vänern. Foto: Privat

Trippel anledning att fira efter Pierres Vänernlax

Publicerad

Nytt klubbrekord, nytt personligt rekord och seger i klubbmästerskapet. Allt handlar om en och samma fisk – nämligen laxen på 12,62 kilo som Pierre Hallin fångade på Vänern.

12,62 kilo och 97,5 centimeter silver.

Det är vid den här årstiden som det brukar komma rapporter om att Vänerns stora invånare visat sig. Så även i år. Lördagen 9 november fick Pierre Hallin sitt livs fisk, och passande nog skedde det i samband med klubbmästerskapet för FK Dalsjön. De startade från Spiken/Hörviken, och ganska snabbt visade det sig att laxarna var på jakt.

– Efter att jag satt alla spöna så kom omgående ett hugg på ett grönskimrande flutter, men efter en rusning lossnade den. Detta fick mig att sätta på ett likvärdigt flutter på den andra riggen, berättar Pierre Hallin.

Det dröjde ytterligare en timma innan det small till på det nysatta betet, det blev en lång rusning i bestämd takt där fisken tog 50 meter direkt och gjorde ett försök till hopp.

– Då såg jag att det var en stabil lax. Efter en dragkamp på närmare 30 minuter, där fisken bestämt att den ville ligga i propellerdraget, lyckades jag lura ut den och kunde slutligen håva en trött kämpe. Fisken vägdes 7 timmar efter fångst till 12,62 kilo, med längden 97,5 centimeter och omkretsen 70 centimeter. En kanondag på Vänern, sammanfattar en väldigt nöjd fångstman.

Missa inte heller denna läsning:

Gripande storyn – Niclas fiskar för att kunna leva