Sportfiskarna mobiliserar politiskt

Anders Lundin får nytt uppdrag

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund satsar på att påverka politiken mer, efter önskemål från medlemmarna. Nu får Anders Lundin ett nytt uppdrag i förbundet - policyansvarig. Han ska spetsa Sportfiskarnas politiska kommunikation.

Politiken blir alltmer relevant för sportfiskarens intressen. Frågor om säl och skarv, vattenkraft och inte minst yrkesfisket tas ständigt upp av Sportfiskarna för att värna fritidsfiskets intressen. Medlemmarna har efterfrågat en starkare politisk röst från Sportfiskarna, något som generalsekreteraren Sten From tror på en negativ utveckling de senaste åren.

"Behovet obegränsat"

För att förbättra påverkansarbetet blir nu Anders Lundin policyansvarig på förbundet. Anders Lundin har en bakgrund som journalist på Östersunds-Posten och Fiskejournalen, och kommer senast från jobbet som kommunikatör hos Sportfiskarna Region Norr.

-Vi har redan daglig kontakt med politiken på olika nivåer, och Anders uppdrag är att ta det framåt och hitta nya infallsvinklar och formuleringar som gör att vi blir ännu mer relevanta och lyssnade på. Behovet måste sägas vara obegränsat, med tanke på hur fiske- och vattenmiljöfrågorna i många fall tyvärr utvecklat sig, kommenterar Sten Frohm i Sportfiskarnas pressmeddelande.

"Inte bara stärkt sportfiske"

Anders Lundin själv kommer arbeta brett, inte bara för själva fiskets skull.

– Mitt arbete omfattar inte bara ett stärkt sportfiske, utan även livsmedelsförsörjning, ekosystemet i stort och faktiskt också om äganderätt eftersom många fiskrättsägare fått se sin fiskresurs försvinna, säger Anders Lundin i pressmeddelandet.

Sportfiskarna understryker också att de är partipolitiskt fristående och kommer jobba med samtliga partier genom Anders Lundin.