Annons: Sponsrat innehåll

Är du medlem hos Sportfiskarna? Då har du nämligen rabatt hos Tranås Energi.

Lägre elkostnad = pengar över till fiske!

Publicerad Senast uppdaterad

Här kommer Tranås Energis bästa tips på hur du kan sänka dina elkostnader samt ett fint erbjudande till alla som är medlemmar i Sportfiskarna!
Så här års är elförbrukningen hemma ofta som störst, och så även summan på elräkningen… Men det finns några knep som kan minska den:
– Det första du bör titta på är ditt elavtal. Om du inte aktivt har tecknat ett avtal betalar du förmodligen enligt ett så kallat ”anvisat pris”, som är dyrare än avtalspriserna. Det kan också löna sig att jämföra priserna mellan elbolagen.

– När du jämför priser ska du inte glömma att titta på elavtalens fasta kostnad (årsavgift/månadsavgift), denna kan nämligen skilja med flera hundra kronor per år beroende på elbolag. Ofta är det här du kan spara pengarna, för något öre per kWh hit eller dit gör i slutändan inte så stor skillnad för en privatkund.

– När du har koll på ditt elavtal är det dags att fundera över om du kan göra någon förändring hemma för att minska själva elförbrukningen. Det kan handla om att sätta in energisnåla vitvaror när de gamla går sönder och att välja LED-lampor i belysningen. Du sparar ungefär 5 % av uppvärmningskostnaden för varje grad du sänker inomhustemperaturen, och kanske kan du duscha någon minut snabbare.

– Alla behöver vi el, så våga ställ krav på hur den du använder produceras! Att välja el märkt Bra Miljöval kostar oftast inte så mycket extra, hos Tranås Energi blir tillägget ca 10 kr per månad om du bor i villa.

Just nu får du som är medlem i Sportfiskarna fri årsavgift (värde 264 kr) under ditt första år som kund hos Tranås Energi. Ange koden SF2019 när du tecknar ditt elavtal via www.tranasenergi.se.