Fiske förenar. Foto: Mathias Arnham

Inspirerande integrationsprojekt

Publicerat Senast uppdaterad

I en tid av polarisering och allt hårdare tongångar i debatten är det befriande att se att Sportfiskarnas satsning på att människor som av olika anledningar hamnat i Sverige får en chans att komma ut på fiske.

Det är Länsstyrelsen i Halland som i samarbete med Sportfiskarna ger människor en chans att bekanta sig med sportfiskets fantastiska värld. Man ordnar flera turer under året och avslutar, rimligt nog, med en tur ut på Öresund.

Så här kan vi läsa i en artikel från Sportfiskarna:

Fisket för dagen är okej men inte mer men det ser ut som de flesta fångar fisk, vissa mer än andra. För över halar en jeansklädd kvinna upp en torsk av godkänd storlek. Hennes färgglada naglar ger liv åt fångstbilden, som hon bjuder på innan torsken hamnar i hinken. Tatiana, som kvinnan heter har flytt krigsdrabbade Ukraina och har sedan en månad tillbaka befunnit sig på säker mark i Sverige. Även om de begränsade kommunikationsmöjligheterna utmanar klarläggandet av detaljerna, är det omöjligt att ta miste på den gnistrande blicken och uppenbara glädjen i stunden