Är egentligen blinkpirk bättre än traditionella blänken? Gå in på vår Facebook-sida och berätta om dina erfarenheter! Foto: Anders Lundin

Blink eller inte – vad funkar egentligen bäst på rödingen?

Publisert

Det kan sägas vara en liten vattendelare inom isfisket – om man ska använda batteriförsedd blinkpirk eller inte. Helt klart fungerar den väldigt bra under vissa förutsättningar.

Det strömmar in rapporter om lyckade fiskafängen från Sveriges rödingvatten, och inte sällan sägs det att blinkpirk har varit med och gjort jobbet.
Men fungerar den egentligen bättre än traditionella blänken? Just den frågan ställer vi till Fiskejournalens läsare. Gå in på vår Facebook-sida och berätta om dina erfarenheter.

Rödingproffset BertEric Carlsson. Foto: Privat

En som intygar att blinkpirk fungerar utmärkt är rutinerade rödingjägaren BertEric Carlsson i Östersund. Han reser runt i febril fart på jämtländska vatten, i jakten på de röda fiskarna som kan vara svåra att locka till hugg.
– På inplanterade rödingar funkar blinken kanon vid de flesta tillfällen. När jag fiskar fjällröding vill jag nog påstå att det gamla Rautoblänket för det mesta fungerar bättre än vilken blink som helst, säger BertEric Carlsson.

Har du någon färg-favorit?
– Jag vill nog påstå att grön blink funkar bäst de första månaderna på pimpelåret, och på vårkanten går jag över till vit. Själv kör jag med 15 centimeters tafs och sedan en fluga eller myska, hälsar BertEric Carlsson.

Som sagt. Gå in här och kommentera du också! Följ Fiskejournalen på Facebook för fler spännande nyheter inom fiske.