Annons: Sponsrat innehåll

Vackert beläget vid vattnet ligger kungliga Tullgarns Slott där Swedish Game Fair arrangeras den 25-27 maj. Alldeles vid strandkanten ligger det 4000 kvadratmeter stora sportfiskeområdet med bryggor rakt ut i Tullgarnsviken.

4000 kvadratmeter sportfiskemässa

Publicerat Senast uppdaterad

Den 25-27 maj arrangeras Swedish Game Fair vid Tullgarns Slott söder om Stockholm. Sportfiskeområdet på hela 4000 kvadratmeter är fyllt med allt inom fiske – båtelektronik, spön, rullar, beten, kajaker, fiskekändisar och en stor flytande brygga med sportfiskebåtar.
Swedish Game Fair 2018 storsatsar på sportfisket och vid sportfiskeområdet har mässan lagt 48 meter bryggor i vattnet. Där finns det möjlighet att testa både båtar och kajaker.
– På bryggorna kommer man hitta riktigt häftiga båtar för både sportfiskaren och jägaren från bland andra Mojoboats, Borgs Motor, Ockelbo och Alumacraft, säger Robin Norlén på Swedish Game Fair

…storsatsar på sportfisket och vid sportfiskeområdet har mässan lagt 48 meter bryggor i vattnet.

Även på land kommer det hända saker hela tiden för den som är fiskeintresserad. För de lite yngre arrangerar Forshagaakademin mete efter regnbåge i dammarna bredvid slottet. För den som vill lära sig olika jiggtekniker så arrangerar de även en jiggskola. Mitt på sportfiskeområdet står en stor kastbassäng för att testa beten. Och beten finns det gott om, bland annat från de stora leverantörerna, men också från betesbyggarna som ställer ut i betesbyggartältet.

Evelina Henriksen och Tobias Fränstam från Team ABU Garcia kommer också att vara på mässan för att prata predatorfiske. Tobias kommer dessutom ha sin båt på plats för att kunna åka ut i Tullgarnsviken med besökare och testa de senaste prylarna och betena från ABU Garcia.
Området som mässan arrangeras på är den vackra slottsparken vid det kungliga Tullgarns Slott, precis vid Tullgarnsviken där mässans bryggor ligger. Förutom sportfiske så finns stora områden för jakt, hund och motor. Det är också i Tullgarnsviken som starten för mässans fisketävling går med det minst sagt generösa prisbordet – 25 000 kronor till vinnaren i kajakklassen och 100 000 kronor till vinnarna i båtklassen.

Fräcka sportfiskebåtar finns på plats vid flytbryggorna. (Foto: Elis Wessmark)

…minst sagt generösa prisbordet – 25 000 kronor till vinnaren i kajakklassen och 100 000 kronor till vinnarna i båtklassen.

– Det kommer bli en spännande tävling med ett helt nytt upplägg. Man får fiska efter gädda, gös och abborre som poängsätts med ett nytt poängsystem. Det går fortfarande att anmäla sig via vår hemsida för de som vill vara med, säger Robin Norlén.
Mässan hoppas passera över 25 000 besökare så säkra din plats redan idag online.

Biljetter och mer information om mässan finns på swedishgamefair.se