100-klubben populär

Publicerat Senast uppdaterad

För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade Fiskejournalen 100-klubben år 2001. Sedan dess har vi registrerat nästan 5000 stora gäddor i klubben.
Det fullkomligt öser in anmälningar till 100-klubben. Jämfört med förra året anmäls fler än dubbelt så många gäddor och ökningen ser inte ut att avta. Totalt finns nu nästan 5000 stora gäddor i vårt register.
– Det är jättekul att så många uppmärksammat 100-klubben. Alla har ju chansen att fånga en gädda på 100 centimeter och bevisligen är det många som gör det också, säger Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Alla nya medlemmar i 100-klubben får en vobbler från CWC. De som vill ha ett minne från sin fångst har möjlighet att köpa ett diplom och ett märke för 50 kronor. Inom 100-klubben finns även tävlingen Meterligan. Här gäller det att få flest meter gädda under ett år. Fina priser utgår till de tio som lyckats bäst under året.
– Jag tror att detta är 100-klubbens styrka. Den vänder sig både till glada amatörer och hårdsatsande proffsfiskare, säger tävlingsledaren Morgan Fihn.
Här hittar du all information om 100-klubben och Meterligan.