Reportage

Vilda tjärnar

Flug- och fisketips

Publisert Sist oppdatert

Konkurrensen längs våra populära strömvatten ökar i takt med att flugfisket blir allt mer populärt. Ett gott alternativ är tjärnfisket där både öring- och rödingfisket kan bjuda på överraskningar. Här får du tipsen som hjälper dig att hitta ett nytt smultronställe till nästa sommar.

VI LÅG UNDER tystnad utsträckta på den mjuka bädden av renlav. En koltrast och en korp turades om att bryta den totala tystnaden medan försiktiga regndroppar träffade våra ansikten. Berusade av ett öring- och rödingfiske vi sent skulle glömma, kände vi knappt av de många milen vi nyss avverkat från Lappland. Vi välkomnade regnet och kylan, vi gladdes åt att Moder Natur fick det hon behövde och tog med stor tacksamhet emot det hon gav i gengäld - livet var i en härlig balans.

I den täta Dalaskogen några hundra höjdmeter nedanför oss forsade nu den annars så hemtrevliga strömmen som en strid laxälv. Både fru och hundar riskerade att svepas iväg av minsta felsteg och situationen var ohållbar. Det enda vettiga alternativet föll på att söka höjd och att leta upp tjärnar där det kunde finnas öring - ett vackert och spännande äventyr i sig.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera