Från nr 6/2022

Trampa dig till napp i Stockholm

Fiske med hoj

Publisert

Vad gör man när tiden inte räcker till för att ta båten ut i skärgården? Man utforskar fisket hemmavid med cykelns hjälp – och får träningspasset på köpet. Läs om stockholmaren Krister Isaksson som blivit fiskecyklist och hittat en kanonkombination.

DET ÄR TIDIG morgon. Jag packar ryggsäcken med beteslådan, tackelväskan och matsäcken. Går ut genom dörren, ut i den svala morgonluften, låser upp cykeln och ställer spöna i spöhållarna. Väl uppe på sadeln trampar jag i väg.

Cykelturen går på små grusvägar och stigar och bär av till en liten skogsjö ett antal kilometer bort. En sjö som jag har studerat på flygfoton och hittat en djupkarta för. Sjön ligger i ett naturreservat och det bästa, enklaste och smidigaste sättet att ta sig till sjön är helt enkelt att cykla. Att gå tar alldeles för lång tid och att använda bil går inte eftersom de grusvägar som finns i reservatet är avstängda för biltrafik. Därför är det bästa, billigaste och snabbaste sättet att förflytta sig på är med hjälp av cykel. Det är också ett hållbart och hälsosamt sätt att förflytta sig på. Och roligt!

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera