Reportage från nr 6/2023

Spontant kaos på Vättern

Problem, problem, problem....röding!

Publisert

Kvinnor gillar spontanitet. Det är i alla fall vad Joakim Åberg hört. Män ska vara äventyrliga! Ligga på soffan är oattraktivt. En oväntad resa till alperna, ta in på dyrt hotell eller champagne bredvid badtunnan en sommarkväll är däremot totalt ointressant för Joakim, han vill ju fiska. En spontan fiskeresa då – kan det vara något?

JAG HADE INTE hunnit med något trollingfiske på vare sig Vänern eller Vättern under två år. Min nya båt blev försenad. Därefter kom vintern, när vi trollingfiskare ska vara ute var och varannan helg, men då var jag sjuk. Abstinensräknaren stod på 23,9 månader när första läget kom att lura med tjejen till Vätterns klara vatten. Hon gillar visserligen fiske men det hjälper att krydda på med varmt väder, stiltje och bad från båten.

Kommande helg visade sig vara perfekt, om man fick tro SMHI. Framåt torsdagen började vi leta barnvakt, lagom sent. Farfar hade ont i ryggen och mormor hade sovit dåligt, så ett svar kunde vi inte få förrän lördag morgon, ungefär ett dygn efter att jag behövde få allt packat och klart för att inte däcka av stress redan innan avfärd. Men om det ska vara spontant kan man lika gärna dra det hela vägen.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera