Reportage

Huggrusch i siklöjestimmet

Öringar + gäddbonus

Publisert

Fiskeresan till Norrland blir till en början knepigare än de två vännerna Pär och Janne hade hoppats. Men när ett stort löjstim hittas förändras oddsen och öringfisket övergår till rena bonanzan.

JAG OCH MIN kompis Jan-Eric Apelgren, som också kallas för "Gädd-Janne" eller "Gäddis", har besökt sjön vi ska fiska i under många år. Under de senaste två gångerna har det varit hårt väder och det har till och med inträffat en drunkningsolycka. Det har g jort att vi hållit oss borta från sjön ett par år, men nu är vi tillbaka och väderprognosen ser god ut. Den värsta olustkänslan har lagt sig, men än har vi mer respekt för sjön som precis som andra stora fjällsjöar kan blåsa upp rejält på bara en kort stund.

Med fullastad båt drar vi iväg mot den tilltänkta lägerplatsen. Båtens 40-hästare orkar inte få upp båten i planing trots flera försök med Gäddis sittande längst fram i fören. Det blir att bara puttra fram i fem knop. Janne sätter på en reggae-låt och vi njuter av den vackra naturen medan Bob Marley sjunger. Väl framme slår vi upp vår stora tältkåta på en perfekt plats nere vid strandlinjen på en ö. Det är mindre myggigt nära vattnet då det fläktar.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera