Reportage från nr 8/2022

Hösttid är gäddtid!

...för Team Armagäddon

Publisert Sist oppdatert

Klar och frisk luft. Träd i all världens färgpalett. Explosiva och kraftfulla hugg. Vad kan vara mer balsam för själen än en dag ute i skärgården med gäddfiske i vacker höstskrud? Mathias Sabel följer med Team Armagäddon och pratar skärgårdsgädda, tävlingsfilosofi och prispengar.

TEAM ARMAGÄDDON HAR befunnit sig på svensk gäddscen ett tiotal år tillbaka och blivit ett tungt namn i tävlingskretsar. Niclas Myllenberg och Christian ”Sisse” Strand, två av medlemmarna i konstellationen, roddar i båten när vi sakta lämnar hamnen bakom oss och beger oss ut i havet söder om Mönsterås.

– Minns att det var rackarns nervöst och så har det fortsatt genom åren, jag har väl inte de bästa tävlingsnerverna, pirret i kroppen lär väl aldrig försvinna känns det som. Jag hade ju sett upp till de här grabbarna måste jag erkänna och så helt plötsligt var man en del av något väldigt stort. Team Armagäddon var och är ett tungt namn och där stod jag helt plötsligt och skulle visa att jag var värd chansen, berättar Niclas.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera