Reportage från nr 8/2022

Glidtackla rödspättan

Och lite torsk

Öresund erbjuder en mångfalld av spännande fiske efter såväl torsk som efter rödspätta. Vi tar rygg på fiskeproffset Timmie Wallin som genom sitt unika tackel bjuder på ett spättafiske som gav mersmak.

DET ÄR EN gyllene höstdag i underbara Skåne. En mild sydvästvind drar upp längs Öresund när vi stävar ut från den lilla småbåtshamnen mitt i Landskrona. Kapten och guide för dagen är den välkände fiskeprofilen Timmie Wallin. Timmie har gjort fisket i Skåne och i Öresund till sin livsstil. Tillsammans med en kollega driver han en förnämlig sportfiskebutik med hamnen och havet precis utanför dörren. Det som framför allt har gjort Timmie känd i havsfiskekretsar är det tackel han uppfunnit. Med nytänk och kreativa lösningar har han skapat ett tackel som har konkurrerat ut äldre modeller och ökat fångsterna dramatiskt.

Rapporter från de som fiskat här de senaste dagarna gör att stämningen är på topp. Fisket har varit grymt bra med många landade spättor där de största vägt en bra bit över kilot. Riktiga drömfiskar!

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera