Från nr 6/2024

En kväll med Expertfiske

Kustfiske

Publisert

Den halländska kusten är inte bara vackra badstränder. Längs Kullaberg kan man uppleva medelhavskänsla, tumlare, sälar och stundtals fantastiskt fiske efter makrill och havsöring. Joakim Åberg följer med Expertfiske på tur i Skälderviken, häng med!

VI LÄMNAR GÖTEBORG på väg söderut mot Halland. Eftermiddagen är bokad med Kevin Simesson från Expertfiske, en guide som utgår från Jonstorp strax norr om Helsingborg. Varken Madde eller jag är särskilt vana havsfiskare trots att vi bor granne med havet. 

Visst har jag fiskat i havet, särskilt när jag var yngre. Jag minns att vi kunde få både torsk och plattfisk under en brygga i Hamburgsund där familjen till en barndomsvän hade sin båt. Men redan då, för 25 år sedan, var havet utarmat. Idag är det sannolikt endast snultror under den där bryggan, och det är anledningen till att havet inte väcker något större intresse för min del. Förväntningarna på fisket är därför ganska svalt när vi kämpar upp för Hallandsåsen. Vi ser främst fram emot en båttur på havet och egentid.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera