Från nr 9/2021

Drömabborren simmar närmare än du tror

När fiskesatsningen går hem

Publisert

Finns drömabborren närmare än du tror? Abborren behöver nämligen inget stort vatten för att växa sig stor, kilosfiskar kan alltså finnas nästan var som helst och i små vatten med rätt potential kan det finnas monster med den dubbla vikten. Med hjälp av efterforskning, tålamod och rätt strategi behöver du inte åka långt för din drömfisk. Joakim Åberg berättar mer.

NÅGRA KILOMETER UPP i skogen bakom vårt hus fanns ett par mindre sjöar. Jag och min bror brukade promenera upp för den branta grusvägen under sommarloven med varsitt teleskopspö. De hopfällbara spöna var perfekta då de lätt kunde kastas in i skogen om markägaren dök upp. Om de frågade så plockade vi svamp. Varken svamp eller korg hade vi dock.

Sjöarna höll en mystik. Vad fanns där nere i djupet? Till en början fiskade vi med spinnare och skeddrag. En silverblank droppen var min favorit, ett bete med flera abborrar närmre kilot på sitt samvete. En dag gick pappa med oss upp. Han hade köpt ett stort, gult gummibete med två svansar baktill. Det såg inte klokt ut men fisk lockade det.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera