SM i kajakfiske 21-22 september

Anmälan öppen

Den nybildade Svenska Kajakfiskeklubben, som är en del av Sportfiskarna, arrangerar i september det svenska mästerskapet i kajakfiske!

Svenska Kajakfiskeklubben bildades i våras och är en del av Sportfiskarna, som sanktionerar tävlingen. SM i kajakfiske är därmed ett officiellt svenskt mästerskap.

Tävlingen äger rum 21-22 september i Vingåker. Sista anmälningsdag är 7 september. Deltagande kostar 450 kronor. Anmäl dig här!

Förutom för att arrangera SM bildades Svenska Kajakfiskeklubben för att främja kajakfisket i Sverige. Till fiskejournalen skriver Tobbe Svensson, som företräder klubben:

"Svenska Kajakfiskeklubben har som mission att sprida kajakfisket i Sverige och locka fler kajakfiskare i alla åldrar. Kajakfiske är inte bara en spännande och utmanande sport, utan också ett miljövänligt alternativ till traditionellt sportfiske. Genom att använda kajaker minskar vi vårt ekologiska fotavtryck och främjar en hållbar livsstil.

Vi som står bakom Svenska Kajakfiskeklubben är alla tävlingsfiskare med en passion för både sportfiske och naturvård. Vi tror starkt på att kajakfiske kan bli en populär aktivitet i Sverige, och vi arbetar aktivt för att sprida kunskap och intresse för denna fantastiska sport."