Från nr 8/2023

Nio tillbehör du inte vill vara utan

Prylarna som löser problemen

Publisert

Att förbereda sig ordentligt inför ett fiskepass gör inte bara upplevelsen roligare, det blir också effektivare och tryggare – både för dig som fiskare och för fisken. Med rätt verktyg och utrustning kan du också undvika många dråpliga situationer. Fiskejournalens predatorfiskare Erik Axner pekar här ut nio prylar som alltid är med på turen.

VI HAR NOG alla stått där vid fiskevattnet och insett att vi inte riktigt var förberedda på situationen som uppstod. Fiske består av en rad händelser och faktorer utom vår kontroll och man bör därför planera extra noga innan man ger sig av. Genom att packa med sig ett fåtal verktyg och tillbehör kan man underlätta och effektivisera sitt fiske till en helt ny nivå.

Matsäck, håv, flytväst och andra självklarheter är en sak, men efter många års fiske ser jag fortfarande sportfiskare som gärna prioriterar några extra beten framför bra verktyg och nyttig utrustning – något som för mig är självklart att lägga vikt vid. Att inte prioritera det senare kan resultera i att återutsättningen av fisken försvåras eller att man dråpligt tvingas avbryta en fisketur för att olyckan är framme.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera