Recept från nr 6/2021

Abborre – en festfisk

Recept + filéguide

Publicerad

Abborren – vanlig och vardaglig, men med potential att bli en riktig festfisk. En delikatess både helstekt och tillagad som benfria filéer. Vi guidar till perfekt resultat.

PINFÄRSK ÄR BÄSTA utgångspunkten när abborre ska tillagas. Det här är en av de stora skillnaderna mellan hantering av fisk och kött. Där kött vinner i smak och struktur efter en mognadsprocess förlorar fisken i kvalitet för varje timma som går.

Bästa hanteringen mellan fångst och tillagning är att hålla abborren iskall och torr. Borga för en riktigt fin råvara genom att planera för kort tid och obruten kylkedja.

Läs vidare med Premium

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Tillgång till exklusivt innehåll
  • ✔️ Läs alla låsta artiklar
  • ✔️ Direkt tillgång till e-tidningen
  • ✔️ Tillgång till arkivet
  • ✔️ Tillgång till medlemsrabatter

JUST NU!

Prova Premium gratis i 3 månader!

0:- /mån

Därefter 39 kr/ mån - Ingen bindningstid, avbryt när som helst.

Prenumerera