När laxen högg trillade Anders i älven
Högt kallt vatten gör vadningen vansklig. Anders föll i älven men tog sig upp 200 meter nedströms och räddade både spöt och laxen.
Så här skriver Anders på Facebook: Får ganska omgående på en skaplig lax på ett ställe som på denna vattenföring (riktigt högt och rätt kallt) verkar ganska besvärligt att landa fisk och mycket riktigt så vinglar jag till, vrider till mitt redan onda knä och så ramlar jag utför en liten rasbrant där det är rejält djupt och strömt ända in till land! Det blir till att simma efter nedströms i halvfors på 160 sekundkubik femgradigt vatten med en ganska sprallig lax i andra änden linan. Som tur var har jag ett bra flytunderställ under vadarna så det är egentligen inte farligt men nog så adrenalinfyllt! Efter drygt 200 meter lyckas jag kravla mig i land där det är grunt men också mycket buskar, så att landa laxen är ganska bökigt men går till slut.
Fiskejournalen pratar med Anders som berättar att han sedan några år alltid använder flytunderställ.
— Mest för att jag vadar ganska mycket och därmed badar några gånger per år.
Men utan flytunderstället hade han fått släppa spöt och laxen för att simma mot land. Det hade gått men på bekostnad av spö och fisk, säger Anders.
Efter den vådliga färden nedför älven, väl på land, lyckades Anders dessutom dra fast flugkroken i pekfingret. Det slutade med både stelkrampsspruta och antibiotika.
Fiskejournalen gratulerar till fångsten och uppmanar Anders att ta det varligt vid älven i fortsättningen.
Anders Nicander